Nyheter

Vi söker CNC-kunnig personal

För att möta den ökade försäljningen så behöver vi öka bemanningen på maskinbearbetningen. Vi jobbar med 3-5-axliga CNC-styrda fräsar som programmeras i mastercam. 

Vem är du?

Den vi söker ska ha ett stort intresse av teknik, ha vana av att jobba med CNC-styrda maskiner, men det viktigaste är engagemang och vilja att vara med och förbättra både för vi som jobbar på VTT och våra kunder.

Skicka din ansökan till info@vtt.se

Vi söker en affärsorienterad Ekonomichef

Vill du vara med och påverka VTT Skellefteå, VTT Umeå och Freno i Piteå? Som Ekonomichef hos oss får du ansvaret för flera bolags redovisning och finansiella rapportering, där du kommer ingå i ledningsgruppen för de olika bolagen. Tilltalas du av att driva ständiga förbättringar, söka efter ny information och nya arbetssätt som du sedan kan använda för att du och dina medarbetare ska kunna jobba smartare och effektivare? Gillar du att se över och skapa processer, flöden och rutiner för redovisning, rapportering och bokslutsarbete? Då är du rätt person att söka tjänsten.

Vill du vara med och påverka VTT Skellefteå, VTT Umeå och Freno i Piteå?

Vi är företag med nära samarbeten och delvis gemensamt ägande där det händer en hel del under 2020 och framåt. Utvecklingen går mot större affärer
nationellt och internationellt. Vårt fokus är produkter och tillverkning i absolut toppklass. Vi söker dig som vill arbeta i ett härligt gäng där du får ta ansvar,
utveckla, förändra, förbättra och entusiasmera människor. Tjänsteställe är Skellefteå men då vi har verksamhet i Umeå och Piteå blir det regelbundna resor
till respektive ort och verksamhet.

Som Ekonomichef hos oss får du ansvaret för flera bolags redovisning och finansiella rapportering, där du kommer ingå i ledningsgruppen för de olika
bolagen. Tilltalas du av att driva ständiga förbättringar, söka efter ny information och nya arbetssätt som du sedan kan använda för att du och dina
medarbetare ska kunna jobba smartare och effektivare? Gillar du att se över och skapa processer, flöden och rutiner för redovisning, rapportering och
bokslutsarbete? Då är du rätt person att söka tjänsten.

Information om tjänsten
Denna rekrytering är ett samarbete mellan VTT/Freno och Ghost Competence där
Ghost Competence ansvarar för rekryteringsprocessen men du blir anställd
av VTT i Skellefteå.

All kontakt gällande tjänsten ska ske via Ghost Competence.

Vi söker dig som
• Har känsla för entreprenörskap, är nyfiken och drivande i såväl interna processer som externa analyser av det ekonomiska affärsläget.
• Har höga krav på både dig själv i ditt uppdrag och din omgivning
• Gillar att vara rörlig, dvs att vara i Piteå och Umeå regelbundet.
• Har erfarenhet av årsbokslut, löpande bokföring, lönehantering, månatlig resultatuppföljning, regelbundna likviditets- och kassaflödesrapporter samt budget och
prognosarbete.
• Kan stödja VD och styrelse i ekonomiska frågor.

Vi ser att du som söker har universitets- eller högskoleexamen inom ekonomi med goda redovisningskunskaper eller motsvarande erfarenhet. Vi ser det som
meriterande att du har ett stort intresse för digitalisering och automation av ekonomiska processer. Erfarenhet av producerande verksamheter och
affärssystemet Monitor är meriterande då alla bolagen använder Monitor för sin redovisning. Dina personliga egenskaper viktas högt då du kommer att få en
mycket central roll i våra bolag.

Vad erbjuder vi?

Hos oss får du ett roligt jobb med varierande arbetsuppgifter i en händelserik miljö. Företagen är inne i en expansiv fas, både organiskt och genom förvärv,
och det finns en tydligt utstakad strategi för framtida tillväxt. Det finns en stor optimism inför framtiden liksom sällsynt goda drivkrafter hos VD:ar och anställda.

Fakta

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
ORT: Skellefteå
SISTA ANSÖKNINGSDAG: 2020-07-07

Sök tjänsten genom att trycka på ”sök jobbet”. Skapa en användare och ladda
upp ditt CV och personliga brev så har du större möjlighet att bli kontaktad av en
av våra rekryterare. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att Tobias
Nilsson, tobias@ghostcompetence.se

Spännande industrisatsning när VTT öppnar i Umeå

VTT fortsätter sin expansion. I maj slår vi upp portarna för vår nya produktionsanläggning på Klockarbäckens industriområde i Umeå. I samband med detta har vi också rekryterat en VD för VTT Umeå, Fredrik Lundberg, en industriman och företagsbyggare med gedigen erfarenhet från bl a Vimek, Indexator, Hassela Skogsprodukter och Hultdin Systems.

 

– Jag tilltalas av den expansiva resa som vi ska göra tillsammans. Min erfarenhet från liknande uppdrag och min inställning från elitidrotten där jag älskar nya utmaningar och hatar att förlora gjorde att det här kändes extra intressant, säger Fredrik Lundberg.

– Även om coronasituationen just nu gör att många industriföretag tvingats fingra på pausknappen, är VTT:s långsiktiga planer väldigt intressanta och den här satsningen ger oss en utmärkt plattform att jobba vidare från, förklarar Fredrik Lundberg.

Teknisk kompetens

Kärnan i VTT Umeå utgörs av ett annat bolag i koncernen – industriföretaget Norrlands Me-Ko (Nomeko) – som nu byter namn och renodlar sin verksamhet. Satsningen innebär också att vi nu tar ytterligare steg när det gäller teknikutveckling:
– Vi frigör utvecklingsresurser både i Umeå och Skellefteå som kan agera tekniska bollplank och tillföra teknisk kompetens för produktutveckling och problemlösning på en helt ny nivå. Det innebär att vi vässar vår spets ytterligare vilket känns väldigt inspirerande, förklarar Anders Linder, vice VD och teknisk ansvarig för VTT Umeå.

Ulf Kristoffersson, VD VTT Skellefteå håller med:
– Det här gör VTT:s erbjudande ännu starkare. Att vi dessutom har två produktionsenheter som så tydligt kompletterar varandra ger nya fördelar för såväl befintliga som nya kunder. I Umeå är vi väldigt bra på laserskärning, bockning och svetsning och i Skellefteå är vi specialister på finmekanik, maskinbearbetning, maskinbyggnad och verktyg.

Nomeko kommer att finnas kvar som varumärke uteslutande för bolagets produkter inom skogsförädling.

Större kapacitet

De nya lokalerna på Klockarbäckens industriområde innebär att vi nu får en 50 % ökning av produktionsytorna, med smartare flöden som följd.

– Förutom större kapacitet och bättre materialflöden kan vi nu gå vidare med automatisering, robotssvetsning och andra satsningar som vi helt enkelt inte haft utrymme för tidigare. Plus att vi har möjlighet att växa kraftigt med nya uppdrag från nya och befintliga kunder, berättar Anders Linder.

Attraktivare arbetsplats

Etableringen på Klockarbäckens industriområde är också starten för ett arbete med VTT:s varumärke:

– Målet är att göra VTT ännu attraktivare som arbetsplats. Här ska man söka jobb. Redan idag är vi specialister på det vi gör, men våra satsning och nya, ljusa trevliga lokaler i Umeå blir också en viktig pusselbit, förklarar Fredrik Lundberg.

En målsättning med VTT:s expansion är också att attrahera kvinnlig arbetskraft – då det idag enbart är män som jobbar på företagets Umeåavdelning.

– En självklarhet. När vi nu expanderar hoppas vi även på kvinnliga medarbetare. Vi vill bygga ett dreamteam med de bästa medarbetarna, där alla bidrar och får göra sin röst hörd.

Nytt produktionssystem

Strategiskt placerade produktionsanläggningar i Umeå och Skellefteå ger nya fördelar både för närmarknaden och för kommande expansioner såväl norrut som söderut. Ytterligare en pusselbit i den nya satsningen är ett helt nytt affärssystem Monitor G5 till VTT Umeå.

– Även här uppgraderar vi företaget, vilket kommer att lyfta oss ytterligare och ge effektivare planering och produktionsstyrning samt snabba besked till våra kunder, avslutar Fredrik Lundberg.

Laserskärning & Lasersvetsning

Vi investerar nu i en 3-d laser Prima Domino 1530 HS som vi också kommer att börja svetsa med.

Samordningsvinster och högre kapacitet i gemensamma lokaler

Samgåendet mellan Vetab och Teamteknik innebär fördelar på flera plan. Att kunderna nu får tillgång till allt från prototyper till serietillverkning med en enda kontakt är en sådan. Men också det faktum att de två anrika företagens produktion samlats på samma område.

– Det har varit en mycket intensiv period, där vi sammanfört två företags maskinpark och samtidigt jobbat för att verksamheten ska rulla på som vanligt. Men nu är allt på plats och alla maskiner är uppe i full kapacitet, berättar Örjan Delborn, VD på VTT.

Den fysiska närheten mellan de olika verksamhetsområdena ger också spännande mervärden.

– Det är inte bara två företag som gått samman utan också experter från två olika verksamheter vilket skapar inspirerande samtal, både i produktionen och i fikarummet.

Diamantbestrött samarbete med Atlas Copco

Atlas Copco är sedan många år en av våra uppdragsgivare, där VTT bland annat tar fram och utvecklar Atlas Copcos slipmaskiner till bergborrar. Nu fördjupas detta samarbete:

– Vi har fått förtroendet att även producera deras slipkopprogram, en produkt som vi också varit med och utvecklat. Uppdraget handlar om en annan typ av slipprocess än den vi tidigare arbetat med, så det känns givetvis extra glädjande, berättar Örjan Delborn, VD på VTT.

Den specialkonstruerade slipkoppen beläggs med industridiamanter efter vår tillverkning.